Ga naar de inhoud
Welkom bij Klere Boght
Menu
  • Home
  • Onze Bieren
  • Onze Brouwerij
  • Contact
  • Merchandise
Menu

Uitbreiding, deel 2: financiering en visie

Geplaatst op 9 mei 20229 mei 2022 door AdminDiny

Een brouwerij opzetten kost geld, best wel veel geld. En helaas kwamen we tijdens het uitruimen van de schuur twee jaar geleden geen vergeten, volgestopte oude sok tegen om als investering te kunnen gebruiken. Met weinig middelen en wat hulp zijn we gestart.

Maar met groei komt ook nu de vraag rondom financiering weer op tafel; hoe gaan we dat doen? Op dit moment zijn we in gesprek met een grote investeerder/bank die ons hopelijk gaat helpen bij het financieren van de volledige brouwerij. Een tweede investeerder helpt ons met de kosten voor de aanpassingen en afwerking van de locatie. En daarnaast staan we open voor kleine investeerders die als een soort businessclub met een beperkt aantal leden, die in ons concept geloven en ons willen helpen; met hun bijdrage kunnen we net dat ene apparaat wel aanschaffen, of meteen naar een model gaan waarmee we in capaciteit kunnen groeien.

Dat klinkt allemaal een beetje vaag natuurlijk, en het maakt deze blog wat kort. Dus hier zijn de details!
De brouwerij wordt een brouwhuis van 500 liter, zoals we eerder al zeiden. Maar dat is niet alles; het wordt speciaal aangepast om een grotere moutstort aan te kunnen zodat we die dikke stouts ook in grotere schaal kunnen gaan maken. We investeren direct ook in vergistingscapaciteit; maar liefst acht tanks van 500 liter komen er in de brouwerij te staan. Dit geeft ons ruimte om te groeien zonder ook later weer grote investeringen te moeten doen (die boot vaart toch, kan de container net zo goed meteen vol zitten), en ook nog de mogelijkheid om waar dat in de agenda past, in kleine batches huurbrouwen aan te kunnen bieden. We hebben al diverse kleine brouwers die daar graag een plekje voor reserveren, en dat vinden we alleen maar leuk! Omdat je zo van elkaar kan leren en ook weer nieuwe samenwerkingen aan kan gaan.

Het afvulsysteem wordt semi-automatisch, en er zal dus ook het een en ander aan handenarbeid nog bij gaan komen. Ook dit is een bewuste keuze; op dit moment is Klere Boght volledig handwerk, en we willen die roots niet volledig laten varen. Met de hand in 500 liter wort met 250 kilo mout gaan roeren is onbegonnen werk, dus dan maar op deze manier toch?

Met de extra gelden die we ophalen, investeren we in manieren om hop te verwerken, onze bieren op vaten te gaan leggen, een stand voor bierfestivals in elkaar te knutselen, andere systemen voor het schoonmaken wat dan minder handwerk kost en een bedrijfsauto. Die laatste is wel handig toch? Die staat dan ook bovenaan de lijst.

Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste kijken we bij elke investering die we gaan doen aan de duurzaamheidsfactor hiervan. Op dit moment werken we door compensatie Co2 neutraal, en dit willen we ook graag zo houden. Vroeger leerden we altijd dat een beter milieu bij jezelf begint, en met de brouwerij streven we hier ook zeker naar. Het bekendste voorbeeld is de verwerking van het bostel; we hebben nu al diverse manieren waarop dit op een duurzame wijze gedaan kan worden. Ook streven we ernaar om voor verpakking en labels duurzame materialen te gaan gebruiken, en zo min mogelijk water te verspillen.

Zo komen we elke keer een stukje dichterbij de nieuwe brouwerij. Het licht staat nog steeds op oranje, maar zodra het groen is gaan we echt van start. Tot die tijd kan je ons alvast steunen door je bier alvast te reserveren in de voorverkoop. Vele fans zijn jullie al voorgegaan en dat vertrouwen doet ons goed.

Tot de volgende!

Diny

klere_boght

klere_boght
We zijn weer lekker bezig! We zijn weer lekker bezig!
Er kan weer genummerd worden! Er kan weer genummerd worden!
Instagram bericht 17950602065309176 Instagram bericht 17950602065309176
We kicking off this year with a impy baltic porter We kicking off this year with a impy baltic porter brewed with blueberry's and maple syrup and this one called Dead Man's Hand with a ABV of 11,5%. Stay tuned to get updated when it's in you're nearest shop!  //SMASH//
Voor nu nog even een kleine greep uit mijn eigen f Voor nu nog even een kleine greep uit mijn eigen foto collectie van vandaag maar we hebben al een aantal schitterende locaties bezocht en er staan er nog een aantal op planning!
Helaas. Gisteren liep onze crowdfunding af, en we Helaas. Gisteren liep onze crowdfunding af, en we hebben ons doel helaas niet gehaald. Ondanks al jullie enthousiasme, deelacties, promotie en uiteraard ook deelnames zit het er voor Klere Boght nu niet in om een eigen locatie te openen. We kunnen hier vele redenen voor aanwijzen, maar het resultaat blijft hetzelfde.  En dat is balen, maar we gaan niet bij de pakken neerzetten. Mede dankzij deze actie en vooral jullie is de naam Klere Boght groter geworden en staan er dingen voor de deur die we niet voor mogelijk hielden. We gaan dan ook gewoon verder en nog harder werken voor jullie!  Iedereen die mee heeft gedaan aan de crowdfunding krijgt automatisch zijn/haar inleg teruggestort, en wij gaan ons beraden op een mooi, dik en vloeibaar bedankje voor jullie steun en vertrouwen.  Maar voor nu gaan we even genieten van elkaar en heel wat mooie speciaalbieren in Londen. Tot snel!
Coming soon. Coming soon.
Instagram bericht 18260664847185059 Instagram bericht 18260664847185059
Here we go! Here we go!
Volg ons op Instagram!

De laatste check-ins!

  • pascal van der beek had a Live Life With A Little Spice by Klere Boght on 29 January 2023 Details
  • Wouter Groeneveld had a Live Life With A Little Spice at Untappd at Home on 29 January 2023 Details
  • Erik Wolters had a DIRTY LAUNDRY SERIES: Do Not Bleach at Untappd at Home on 27 January 2023 Details
  • Marco Bakker had a Live Life With A Little Spice at Untappd at Home on 26 January 2023 Details
  • Boshaar had a Live Life With A Little Spice at Hopburn.nl on 26 January 2023 Details

Nieuwsbrief

Wil jij ons volgen in onze weg naar een grotere brouwerij?
Klik hier om je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Volg ons ook op Untappd!

Danny & Diny de Kleer
© 2023 Welkom bij Klere Boght | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema