Ga naar de inhoud
Welkom bij Klere Boght
Menu
  • Home
  • Club van Klerelijers
  • Onze Bieren
  • Onze Brouwerij
  • Contact
  • Merchandise
Menu

Uitbreiding, deel 2: financiering en visie

Geplaatst op 9 mei 20229 mei 2022 door AdminDiny

Een brouwerij opzetten kost geld, best wel veel geld. En helaas kwamen we tijdens het uitruimen van de schuur twee jaar geleden geen vergeten, volgestopte oude sok tegen om als investering te kunnen gebruiken. Met weinig middelen en wat hulp zijn we gestart.

Maar met groei komt ook nu de vraag rondom financiering weer op tafel; hoe gaan we dat doen? Op dit moment zijn we in gesprek met een grote investeerder/bank die ons hopelijk gaat helpen bij het financieren van de volledige brouwerij. Een tweede investeerder helpt ons met de kosten voor de aanpassingen en afwerking van de locatie. En daarnaast staan we open voor kleine investeerders die als een soort businessclub met een beperkt aantal leden, die in ons concept geloven en ons willen helpen; met hun bijdrage kunnen we net dat ene apparaat wel aanschaffen, of meteen naar een model gaan waarmee we in capaciteit kunnen groeien.

Dat klinkt allemaal een beetje vaag natuurlijk, en het maakt deze blog wat kort. Dus hier zijn de details!
De brouwerij wordt een brouwhuis van 500 liter, zoals we eerder al zeiden. Maar dat is niet alles; het wordt speciaal aangepast om een grotere moutstort aan te kunnen zodat we die dikke stouts ook in grotere schaal kunnen gaan maken. We investeren direct ook in vergistingscapaciteit; maar liefst acht tanks van 500 liter komen er in de brouwerij te staan. Dit geeft ons ruimte om te groeien zonder ook later weer grote investeringen te moeten doen (die boot vaart toch, kan de container net zo goed meteen vol zitten), en ook nog de mogelijkheid om waar dat in de agenda past, in kleine batches huurbrouwen aan te kunnen bieden. We hebben al diverse kleine brouwers die daar graag een plekje voor reserveren, en dat vinden we alleen maar leuk! Omdat je zo van elkaar kan leren en ook weer nieuwe samenwerkingen aan kan gaan.

Het afvulsysteem wordt semi-automatisch, en er zal dus ook het een en ander aan handenarbeid nog bij gaan komen. Ook dit is een bewuste keuze; op dit moment is Klere Boght volledig handwerk, en we willen die roots niet volledig laten varen. Met de hand in 500 liter wort met 250 kilo mout gaan roeren is onbegonnen werk, dus dan maar op deze manier toch?

Met de extra gelden die we ophalen, investeren we in manieren om hop te verwerken, onze bieren op vaten te gaan leggen, een stand voor bierfestivals in elkaar te knutselen, andere systemen voor het schoonmaken wat dan minder handwerk kost en een bedrijfsauto. Die laatste is wel handig toch? Die staat dan ook bovenaan de lijst.

Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste kijken we bij elke investering die we gaan doen aan de duurzaamheidsfactor hiervan. Op dit moment werken we door compensatie Co2 neutraal, en dit willen we ook graag zo houden. Vroeger leerden we altijd dat een beter milieu bij jezelf begint, en met de brouwerij streven we hier ook zeker naar. Het bekendste voorbeeld is de verwerking van het bostel; we hebben nu al diverse manieren waarop dit op een duurzame wijze gedaan kan worden. Ook streven we ernaar om voor verpakking en labels duurzame materialen te gaan gebruiken, en zo min mogelijk water te verspillen.

Zo komen we elke keer een stukje dichterbij de nieuwe brouwerij. Het licht staat nog steeds op oranje, maar zodra het groen is gaan we echt van start. Tot die tijd kan je ons alvast steunen door je bier alvast te reserveren in de voorverkoop. Vele fans zijn jullie al voorgegaan en dat vertrouwen doet ons goed.

Tot de volgende!

Diny

klere_boght

klere_boght
Verse lading Mr Beans onderweg naar de groothandel Verse lading Mr Beans onderweg naar de groothandel!
Aanstaande zaterdag! Wie zien we daar? #weeknlbi Aanstaande zaterdag! Wie zien we daar?  #weeknlbier
Instagram bericht 17963094368286827 Instagram bericht 17963094368286827
Het is eindelijk zo ver! Mr. Beans, de coffee port Het is eindelijk zo ver! Mr. Beans, de coffee porter collab met @brouwerijde12stuyvers zal binnenkort op fles verkrijgbaar zijn!
Instagram bericht 18004936450641978 Instagram bericht 18004936450641978
Over afgelopen weekend.. het was gezellig op het W Over afgelopen weekend.. het was gezellig op het Wibar Bierfestival! Het was een geweldige première voor ons, op naar de volgende die we hopelijk binnenkort kunnen aankondigen!  Wie weet nemen we onze biljarttafel weer mee 😉
Het is zover! Vandaag doen we ons allereerste fest Het is zover! Vandaag doen we ons allereerste festival als zelfstandige stand, bij @wibar_leiden! De sfeer zit er al goed in, zien we jullie straks?  #klereboght #wibarbierfestival #bierfestival #zinin
Wie gaan we zien aanstaande zaterdag? Wie gaan we zien aanstaande zaterdag?
Second Round! Second Round!
Volg ons op Instagram!

De laatste check-ins!

  • Eric de Noorman had a Imagine... There Is A Brewery In Your Backyard at Untappd at Home on 30 May 2023 Details
  • Peter De Vries had a Dead Man's Hand at Untappd at Home on 29 May 2023 Details
  • Riccardo Botic had a Live Life With A Little Spice at Untappd at Home on 29 May 2023 Details
  • Freek van de Mortel had a Dead Man's Hand at Untappd at Home on 29 May 2023 Details
  • Teun van Breda had a You Tell Us at Teun's Beerhouse on 29 May 2023 Details

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws uit de brouwerij?
Klik hier om je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Volg ons ook op Untappd!

Danny & Diny de Kleer
© 2023 Welkom bij Klere Boght | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema