brouwer@klereboght.nl

Onze Brouwerij

For English, Click Here
Investeren in onze brouwerij? Klik hier

Klere Boght is in 2015 opgericht door Danny de Kleer.
Daar komt ook het eerste deel van de naam vandaan. Het tweede deel is afgeleid van het woord bocht: Oud-Nederlands voor niet te drinken.

Klere Boght maakt op kleine schaal speciaalbieren waar de brouwers zelf enthousiast van worden; met mooie, uitgesproken smaken en soms een gedurfde combinatie. Ze dragen namen die tijdens het brouwproces (en de bierproeverijen die erbij komen kijken) naar boven komen drijven en die verschillen van het simpele ‘X’ (een klassieke stout) naar het tongbrekende ‘My Robotfish has lost his Schwarzwalder Kirsch Torte in Space’ (een milkstout met – u raadt het al – kersen en chocolade).

Inmiddels zijn er al een aantal biertjes uit de brouwemmers van de thuisbrouwerij verschenen die door verschillende (professionele & internationale) bierdrinkers zeer enthousiast zijn ontvangen. Dit gaf de motivatie om een stap verder te gaan. Vanaf 1 maart 2020 is Klere Boght een officiële brouwerij en zijn de vennoten begonnen met het opzetten van de brouwruimte. Naast gelimiteerde batches van unieke bieren zijn er plannen tot het ontwikkelen van een kleine serie vaste bieren.

Brouwerij Klere Boght V.O.F
KVK nummer: 77598458
Bankrekening: NL41 ABNA 087737 4619
BTW nummer: NL861059888B01